به نام یزدان دوست
که هر چه داریم از اوست
با یاری و استعانت خداوند سبحان و همت تنی چند از نیک اندیشان گیلانی ، انجمن خدمات فرهنگی رفاهی معلولین بینایی گیلان در تابستان سال ۱۳۸۱ رسماً کار خود را آغاز نمود . دست اندرکاران این موسسه مردمی تمام مساعی خود را به کار بسته تا بتوانند جامعه را با حقوق حقه و طبیعی معلولین بینایی ، آشنا سازند و جهت احقاق آن تا حد توان ، نیروهای متعهد جامعه را به یاری بطلبند . علاوه بر این ، انجمن در تلاش است تا این باور منطقی را در بین نابینایان و کم بینایان رواج دهد که خداوند منان خلقت آدمی را آن گونه قرار داده است که با وجود محرومیت از یک عضو ، نه تنها می تواند چون سایر افراد اجتماع به زندگی طبیعی خود ادامه دهد ، بلکه می تواند بعنوان یک عنصر موفق و توانمند ، در جامعه ی خود ایفای وظیفه نماید . مسئولین انجمن با وجود همه کمبودها ، فقدان برخی قوانین لازم ، موانع قانونی ، محدودیت منابع ، تعدد سازمانها و موسسات خیریه با عزمی راسخ برای دستیابی به اهداف عالیه تلاش می کنند و در این عرصه ی نیکی و انسانیت برای تحقق آرمانهای والا و اجرای برنامه های فرهنگی و رفاهی تمامی نیروهای مستعد ، معتمد و متعهد جامعه را به یاری می خوانند . بدون شک بزرگترین سرمایه ی ما ، انسانهای شریفی هستند که در سطوح مختلف و به شیوه های گوناگون با تشکیلات همکاری می نمایند .
عملکرد و فعالیت های مستمر
- فراهم آوردن زمینه اشتغال برای تعدادی از افراد عضو
- پرداخت کمک های بلاعوض شامل نقدی و غیرنقدی
- ارائه خدمات آموزشی و کمک آموزشی ، مشاوره خانواده و مشاوره حقوقی برای افراد عضو
- ضبط و تکثیر کتب درسی و غیردرسی در حد امکانات موجود برای دانش آموزان و دانشجویان عضو
- برگزاری و مشارکت در همایشها و مراسم مختلف بویژه بمناسبت روز جهانی نابینایان و میلاد امام حسن مجتبی علیه السلام
- همکاری با رسانه ها بویژه صدا و سیما در خصوص فرهنگ سازی
- برگزاری اردوهای تابستانی با حضور اعضا و خانواده های ایشان بمنظور ابراز همدلی بیشتر و تبادل تجربیات و استفاده از مکانهای تفریحی
- تلاش و مشارکت جهت تهیه پیش نویس ، پیگیری ، اصلاح و اجرای هر چه بهتر قانون جامع حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت ، کنوانسیون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت و شرکت در نشست های متعدد در این باره
- ارائه خدمات پزشکی ، دندانپزشکی و دارویی از طریق پزشکان داوطلب و خیّر برای کاهش هزینه های درمانی افراد عضو نیازمند
- انجام مشاوره های حقوقی رایگان برای افراد متقاضی و حمایت از طریق وکلای داوطلب از این عزیزان
- برگزاری دوره های آموزش کامپیوتر برای افراد عضو متقاضی (دوره ICDL)
- تجهیز مجموعه اداری به خدمات الکترونیک ، ارائه خدمات و اطلاع رسانی از طریق سایت انجمن بمنظور مشارکت در اجرای طرح شهر الکترونیک
- فعالیت در خصوص جلب مشارکتهای مردمی بمنظور تامین هزینه های اداری ، آموزشی ، رفاهی و غیره از طریق تشکیل دفتر مشارکت
اهداف انجمن
- شناسایی و جذب معلولین بینایی و برنامه ریزی جهت ارتقای سطح کمی و کیفی زندگی آنان در کلیه زمینه ها
- تلاش جهت ایجاد تاسیسات فرهنگی ، خدماتی و گسترش آنها بمنظور ارائه خدمات به معلولین بینایی و بهره مندی آنها از امکانات فراهم آمده
- فراهم آوردن تسهیلات لازم در زمینه خدمات درمانی بخصوص بیماریهای چشمی
- تهیه و انتشار گاهنامه بمنظور اطلاع رسانی در خصوص چگونگی بهداشت چشم و خطراتی که افراد را از این لحاظ تهدید می کند
- ایجاد ارتباط علمی و مبادلات فرهنگی در سطح مجامع بین المللی و مراکز داخلی کشور بویژه مراکز خدمات دهنده به معلولین بمنظور بهره گیری آخرین دست آوردهای علمی ، آموزشی ، تکنولوژیکی با همکاری سایر سازمانها و نهادها
- جلب حمایتهای مردمی ، سازمانهای دولتی و خصوصی بمنظور مشارکت در بهبود وضعیت رفاهی اجتماعی معلولین بینایی گیلان
انتظار ما از شهروندان
مساعدت با همنوعان فضیلتی است الهی ، پس اگر این سعادت نصیب ما شد آن را قدر بدانیم و اگر دست کسی را برای همدلی و همکاری می گیریم آن را با عشق بفشاریم ، آن وقت است که از گرمی آن هر لحظه روح و جانی تازه می یابیم .
شهروندان گرامی : آیا می دانید در هنگام ارتباط گرفتن با افراد کم بینا و نابینا ، چگونه برخوردی را از شما انتظار داریم ؟
- اگر برای انجام کاری و یا جستجوی چیزی به نابینایی کمک می کنید ، کمک شما آنچنان باشد که آن را حمل بر دلسوزی و ترحم نداند ؛ درست است که او محدود است اما ناتوان نیست .
- در هنگام کمک به فرد نابینا و کم بینا برای جابجایی و یا عبور از خیابان ، از گرفتن عصا و کشیدن لباس وی خودداری کنید و در هنگام همراهی دست وی و یا عصایش را به طرز صحیح گرفته و یک قدم جلوتر از او حرکت کنید تا در هنگام خطر فرصت توقف و عکس العمل داشته باشد .
- در هنگام رانندگی وقتی فرد نابینایی را مشاهده کردید ، این نکته را به یاد داشته باشید که حق تقدم برای عبور از خیابان با وی می باشد .
- اگر با فردی زندگی می کنید که دارای معلولیت بینایی است ، در نظر داشته باشید بهترین محبت به وی این است که او را نیز چون دیگر اعضای خانواده طرف مشورت قرار داده و در کارهای منزل و فعالیتهای زندگی از همکاری او بهره مند شوید و اجازه دهید امور شخصی اش را خود انجام دهد .
- در هنگام برخورد با فرد نابینا هر گاه احساس کردید که برای عبور از خیابان و یا یافتن مکانی نیاز به همکاری دارد ، به او نزدیک شده و از او بپرسید که آیا به کمک شما نیاز دارد ؟ و سعی کنید هیچگاه از فاصله دور به راهنمایی و یا سئوال پرسیدن از فرد نابینا اقدام نکنید .
- در هنگام برخورد با نابینایانی که با شما هستند از پرسیدن این سئوال که «آیا اسم مرا میدانی؟» جداً خودداری کنید ، چرا که این سئوال برای نابینایان بسیار ناخوشایند است و اگر احساس می کنید شما را به جا نمی آورد ؛ در حین احوالپرسی خود را به وی معرفی کنید . در نشست ها و جلسات اگر با فرد نابینایی صحبت می کنید ، سعی کنید در نزدیکی او بنشینید و اگر از فاصله دور با او صحبت می کنید با ذکر نامش او را مخاطب قرار دهید .
- استادان و مدرسان محترمی که در کلاس درس با افراد نابینا در ارتباط هستند ، از دادن تخفیفهای ویژه به آنان به صرف نابینا بودن جداً خودداری کنند و در عوض بکوشند با در نظر گرفتن محدودیت آنها ، امکانات و فرصت بیشتری در اختیارشان قرار دهند .
- از صدقه دادن به فرد نابینا بپرهیزید ، زیرا با این کار طبع پر احساس او را می آزارید ، همه کسانی که نمی بینند نیازمند کمک مالی نیستند . ندیدن و عصا در دست گرفتن دلیلی بر نیازمند بودن نیست . بنابراین به کسانی کمک کنید که از شما چنین تقاضایی دارند .
- دانش آموزان نابینا و کم بینا را به طور پیوسته از کم و کیف مسایل جاری در تمام نقاط مدرسه از نوشته های روی تابلوی اعلانات تا رنگ آمیزی روی دیوارهای مدرسه مطلع سازید .
- از بکار بردن کلمات نامفهوم و گیج کننده از قبیل این جا ، آن طرف و غیره در ارتباط با نابینایان خودداری کنید و سعی نمایید در حضور نابینایان از ایما و اشاره استفاده نکنید .
- در مدارس و مکانهای آموزشی سعی کنید حتی الامکان دانش آموزان و دانشجویان کم بینا را با توجه به میزان دیدشان در محل مناسب و فاصله استاندارد با تخته کلاس سازمان دهید .
- سعی کنید به هنگام جابجا کردن و یا استفاده نمودن از وسایل شخصی نابینایان ، آنها را از این امر مطلع نمایید .
- از بزرگنمایی در اظهار توانمندیها و محدودیتهای فرد نابینا خودداری کنید .
- هنگامی که با فرد نابینا مواجه شدید ، مسایل و سوالاتی را که باید از خود وی بپرسید از همراه او سوال نکنید ؛ چرا که با این کار خود توانایی او را نادیده گرفته و باعث رنجش خاطر او خواهید شد .
نیازمندیهای انجمن
- تهیه چند دستگاه کامپیوتر بمنظور استفاده در امور اداری ، آموزشی و اهدا به دانشجویان و دانش آموختگان
- تهیه یک قطعه زمین جهت احداث مهمانسرا و یا خوابگاه
- تهیه یکدستگاه خودروی ون یا مینی بوس جهت ایاب و ذهاب افراد عضو برای شرکت در کلاسهای ورزشی ، هنری ، قرآن ، تواشیح و اردوهای سیاحتی و زیارتی داخل استان
- تهیه یکدستگاه فتوکپی
- تهیه فضایی مناسب جهت ایجاد کارگاه تولیدی یا بسته بندی بمنظور به کارگماری تعدادی از افراد نابینا و کم بینا
- تشکیل صندوق اشتغال و تامین منابع مالی مورد نیاز از طریق کمک های مردمی بمنظور پشتیبانی از خود اشتغالی و همچنین پرداخت وام اشتغال به کارفرمایانی که متقاضی جذب افراد دارای معلولیت بینایی در بنگاههای خود می باشند
————————————————————————————–
شماره ثبت : ۱۷۱
سال تاسیس : ۱۳۸۱
تعداد پرسنل : ۱۰ نفر
تعداد اعضا : ۸۰۰ نفر
نشانی : رشت – میدان فرهنگ – خیابان آزادگان – ابتدای خمیران زاهدان – پلاک ۲۰ – کدپستی ۴۱۸۴۸۴۶۱۳۸
تلفن : ۰۱۳۳۳۳۳۲۷۵۶
تلفکس : ۰۱۳۳۳۳۲۶۵۸۲
تلفن واحد مشارکت : ۰۱۳۳۳۳۲۹۱۴۸
مدیرعامل : ۰۹۱۱۲۳۷۲۰۵۸
سایت : www.guilanblinds.ir